...voor een opbrengst uit conflicten
mail print linkedin twitter

Blog
< >

Fijne feestdagen in het familiebedrijf?

14 december 2012 | Ik heb gemerkt dat, wanneer er conflicten zijn in een familiebedrijf, het tijdens de feestdagen nog moeilijker is om werk en privé van elkaar te scheiden. Op het werk gaat het misschien nog. De situatie is werkbaar of men ontloopt elkaar met succes. Maar hoe gaan we met elkaar om tijdens de familiebijeenkomsten rond Kerst en Oud en Nieuw? Wat zijn de gevolgen van de ruzie en wat is het effect op de familierelaties?

Eten we 1e Kerstdag met z’n allen bij moeder en doen we net of er niets aan de hand is? Lukt het me om ook tijdens de Nieuwjaarsborrel alle irritaties richting mijn broer opzij te zetten? Als je vader weer begint over hoe goed het bedrijf liep toen hij nog directeur was, stap ik op!

Het op deze manier ontkennen, vermijden of met de ‘mantel der liefde’ bedekken van conflicten biedt tijdens het kerstdiner misschien tijdelijk een oplossing, maar helaas geen blijvende oplossing.

Uit onderzoek van PricewaterhouseCoopers van eind 2010, is gebleken dat slechts 29% van de  directeur-grootaandeelhouders (dga's) en directieleden van familiebedrijven procedures heeft voor het oplossen van (familie)twisten! Dat blijkt uit 'Kin in the Game', het tweejaarlijkse onderzoek van PwC onder maar liefst 1.600 dga's en directieleden van familiebedrijven in 35 landen, waaronder Nederland.
In veruit de meeste gevallen is er dus niets geregeld. En dit terwijl ruzies en conflicten in familiebedrijven vaak een extra negatieve lading hebben: niet alleen het bedrijf, maar vaak de hele familie is betrokken bij het conflict.

Ik zou iedereen willen aanraden om conflicten tijdig te leren herkennen en op te lossen. Zeker als het conflicten zijn die ook de privésfeer beïnvloeden. Wordt ‘conflictvaardig’ en zorg op die manier voor een gezellige tijd aan tafel! Fijne feestdagen!